Anno 21ste eeuw zijn er talloze blogs. Blogs over eten, mode en… kunst. Elke blog is bijzonder en heeft zo een eigen specifieke content. Wie Uut de kunst is willen wij graag hieronder vertellen.

Even voorstellen: wij zijn Zoë en Lieke. Wij hebben elkaar in 2016 ontmoet op de opleiding Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Wij delen de passie voor kunst en cultuur en krijgen enorm veel energie van het discussiëren hierover!

Na de afronding van onze bachelor viel ons één ding op. Wat betreft musea en tentoonstellingen in Nederland ligt de focus erg op het westen van het land, en dan met name de Randstad. Daar zijn inderdaad prachtige gerenommeerde musea met unieke tentoonstellingen. Maar, waarom ligt de focus zo op het westen? Is dit niet zonde? Het oosten van het land heeft ook veel moois te bieden. De provincies Overijssel en Gelderland hebben beiden een rijke historie en barsten van de musea. Zoals museum MORE, het Airborne Museum en het Kröller-Müller Museum. Door dit inzicht begon het bij ons te kriebelen om meer te weten te komen en meer te vertellen over de kunst en cultuur van het prachtige oosten van ons kleine landje door middel van dit blog.